Krajalnica westfalia

W magazynach również w polach domowych bardzo często zachodzi potrzeba pokrojenia czegoś w podobne, cienkie plastry. Mówi to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak daje się, że krajalnica jest wykorzystywana również do kolejnych celów, na dowód do cięcia warzyw lub produktów, gdy potrzebujemy ich w form cienkich plasterków.

W zależności od tego, co zamierzam kroić na krajalnicy, jest ona urządzona w określone ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane poświęcone jest do krojenia pieczywa, co pozwoli łatwo "wgryźć się" w jego strukturę i kieruje równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z serii jeżeli chodzi o wędliny lub sery, chce nam szczególnie na niewielkich, równych plastrach, które wycina się szybko i bez świadomego wysiłku. Do owego sensu używamy krajalnicy z lekką, ale bardzo wysoką krawędzią, która idealnie radzi sobie z twardymi, jak również niezwykle małymi wędlinami i serami.

LibreCoinZobacz naszą stronę www

Krajalnica Maga 310p to prosta maszyna do cięcia, polecana szczególnie do klubów gastronomicznych również do sklepów. Jest chwalona przez producenta ze względu na naszą wielką wytrzymałość oraz umiejętność obsługi. Dzięki tym wizytówkom każdy, po wstępnym szkoleniu z poziomu zaufania i higieny pracy, może podjąć do kreacji z krajalnicą i proponować swoim klientom wędliny lub sery pokrojone w konkretne plastry. Krajalnice dobrych marek zezwalają na bliskie uporanie się z pokrojeniem wielkiej liczbie wędlin czy serów, przy niskim nakładzie działalności oraz energii pracownika. Taka krajalnica w sklepie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki wtedy poświęcano na krojenie produktów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, jak to jest wymagane na model w wypadku szynek surowych, które jada się wyłącznie w plasterkach grubości bibułki.